Ziskové sloty hazardní hry cz

  1. Automaty Mega Drago Zdarma: Můžete si být jisti, že tým profesionálů Zeusplay poskytuje nejlepší řešení slotů
  2. Jak Vyhrát Jackpot - Naše vrcholy jsou vyrobeny pomocí nápovědy od
  3. Automaty Big Bass Amazon Xtreme Online Jak Vyhrát: Pro velkou hru, která může trvat dvě hodiny, má také pěkný koncový mechanismus a zřídka překračuje jeho přivítání

Bez vkladů her zdarma kasino 2024

Automaty Aftershock Online Zdarma
Vzhledem k tomu, že většina z toho bude pocházet ze sázek na Detroits čtyři hlavní sportovní franšízy, Detroit Lions, Detroit Pistons, Detroit Tigers, a Detroit Red Wings, každý tým miliardář majitel bude chtít kousek toho koláče
Automaty 50 Horses Online Zdarma
Pokud jde o online kasina, hráči v Kanadě mají spoustu možností
Zatímco 888 určitě chce udržet hráče na své platformě, chtějí, aby jejich hráči byli lépe informováni o tom, jak interagují

Zdarma pva online kasino 2024

Automaty Archangels Salvation Online Jak Vyhrát
Big Time Gamings rozsáhlé portfolio je v současné době vystupoval v několika předních kasin
Automaty 40 Treasures Zdarma
Jejich zábava, poutavá hratelnost spojená s potenciálem velkých výplat jim dává širokou přitažlivost, se zkušenými VIP a ostřílenými profesionály je také počítají mezi své oblíbené hry
Atlantis Casino Bonus Bez Vkladu

Jednoduchý celožitný bochník

I žitný chleba se dá upéct v podobě bochníku jen tak na plechu
I žitný chleba se dá upéct v podobě bochníku jen tak na plechu

Každý, kdo se pustil do kváskového pečení, dříve či později dojde k tomu, že by chtěl vyzkoušet něco zdravějšího a začne se poohlížet po celozrnných a nebo celožitných chlebech. Dnes se budeme věnovat tomu celožitnému.Pokud nemá být v našem bochníčku ani zrnko pšenice, budeme mu muset dopřát úplně odlišné zacházení při přípravě. Nejprve ale k surovinám. Bochník se nám spíše vydaří, bude-li menší než větší, proto tyto suroviny odpovídají spíše menšímu bochníku. Nachystejte si:
700 g žitého kvásku s hydratací 100 % (tj. rozkvasit lžičku kvásku žitnou moukou a vodou v poměru 1:1)
150 g žitné mouky do těsta
Lžičku Sladěnky, melasy, cukru nebo medu
2 lžičky soli
malinko oleje na potření rukou

Fígl tohoto chleba je v rozkvašení co největší části žitného podílu, a tedy v rozpisu nenajdete žádnou vodu ni jinou tekutinu, protože už tam žádnou přidávat nebudeme.

Postup:
Všechny suroviny dobře smícháme, lze v robotu nebo domácí pekárně, ale POZOR – celožitné těsto nesmíte hníst. Proto hovořím doopravdy jen o smíchání – jakmile vidíte, že se suroviny spojily, hned spotřebič vypněte.

Nyní přijde na řadu první kynutí. Nádobu zakryjeme igelitem a necháme těsto kynout, při běžné pokojové teplotě to bude asi tak 2 hodiny.

IMG_1634

 

 

 

 

Poté těsto vyklopíme na vál. Abychom se vyhnuli dodatečnému přidávání mouky, ruce (a pokud je potřeba, i vál) lehce potřeme olejem.

IMG_1635

 

 

 

 

Těsto nebudeme vůbec překládat, rukama ho jen lehce vytvarujeme do bochníčku, který nakonec stočíme stejně, jako jsme zvyklí u chlebů pšenično-žitných. Necháme ho také úplně stejně kynout v ošatce, lze i v lednici.

IMG_1636

 

 

 

 

IMG_1637

 

 

 

 

IMG_1638

 

 

 

 

No a při pečení budeme postupovat podobně, jen mu raději dáme trochu delší čas a nebudeme ho nakrajovat teplý – necháme ho úplně vychladnout. Chceme se vyhnout mazlavému vnitřku, častému problému celožitných chlebů.

Celožitný krajíc

 

 

 

A nakonec jen malou poznámku – pokud si netroufáte hned na bochník, můžete nejdříve recept vyzkoušet na chlebu ve formě – formu vymažete máslem či olejem a vysypete semínky, těsto může ve formě už kynout a následně se v ní i péct, ale doporučuji před koncem pečení z formy vyklopit a dopéct volně na plechu.

DOBROU CHUŤ!

Edit 2020: Tento chleba peče opravdu hodně lidí, kteří si často myslí, že autorkou receptu je Nuselská kuchta, ta však tento recept převzala z mých stránek (a férově o tom ve svém receptu informuje).

Zkušenosti, tipy, rady, fotky sdílíme na Facebooku ve skupině Kváskové pečení: https://www.facebook.com/groups/kvaskovepeceni/

Celožitný chléb