Začínáme s kváskovým pečením

S chutí do toho, půl je hotovo! :-)

Polokváskový chléb pro slabý kvásek

Mezi amatérskými pekaři se vedou spory o to, kdy lze z kvásku upéct první chleba. Snad každý, kdo někdy kvásek zakládal, se nemohl dočkat, až ho poprvé použije. A také – co dělat s odebranými přebytky? Jenže použití slabého kvásku může přinést zklamání a demotivovat. Proto mám návod pro všechny, kdo chtějí péct co nejdříve …

Polokváskový chléb pro slabý kvásek Pokračovat ve čtení »

Jak na kváskové pečivo: Toastový chléb z kvásku

Poslední dobou to slyším všude okolo: chleba z kvásku úžasný, ale ostatní kváskové pečivo nestojí za nic!! Frustrace, pokusy jdou slepicím, do popelnice, zaříkáte se, že už nikdy, že se vracíte k droždí, jenže pak zase ty pochybnosti, vždyť jsem skvělá kuchařka, chleba mám dobrý a rohlíky z droždí taky, přece to jen tak nevzdám? Nové pokusy, nové …

Jak na kváskové pečivo: Toastový chléb z kvásku Pokračovat ve čtení »