10 chyb začátků kváskového chleba
Doba koronavirová přinesla masivní vlnu nových amatérských kváskových pekařů. Nejčastěji se opakující dotazy a konzultované problémy daly vzniknout tomuto článku. Najdete se? 🙂
Doba koronavirová přinesla masivní vlnu nových amatérských kváskových pekařů. Nejčastěji se opakující dotazy a konzultované problémy daly vzniknout tomuto článku. Najdete se? 🙂
Při zakládání nebo omlazování se potřebujeme zbavit přebytečného kvásku. Nechceme ho přece vyhodit. Jednou z možností jsou vynikající palačinky.
Lievito Madre (LM) je pšeničný tuhý kvásek, který se výborně hodí pro použití do sladkých těst. Zde uvádím nejjednodušší postup na jeho založení, pokud se do jeho výroby pustí spíše ti zkušenější, kteří mají k dispozici klasický žitný kvásek.
Často slýchám, že je někdy problém sehnat chlebovou mouku, a zda se dá něčím nahradit. Tak mě napadlo sepsat něco o druzích mouk.
Slíbila jsem své mladší a hodnější sestře, že sem přidám nějaké ty další recepty pro pomalý hrnec. Tak tenhle měl asi úúúúúplně největší úspěch.
U nás je to tradiční oběd na Štědrý den, to nám ale nebrání dávat si tohle jídlo i v průběhu celého roku.
Lehoučké, křehoučké, s prdelkou umazanou od karamelu, který vznikne z máslové náplně – takové jsou kynuté růžičky, které můžete upéct z kvásku, ale i z kvasnic, záleží na vás.