Palačinky z žitného kvásku
Při zakládání nebo omlazování se potřebujeme zbavit přebytečného kvásku. Nechceme ho přece vyhodit. Jednou z možností jsou vynikající palačinky.
Při zakládání nebo omlazování se potřebujeme zbavit přebytečného kvásku. Nechceme ho přece vyhodit. Jednou z možností jsou vynikající palačinky.
Často slýchám, že je někdy problém sehnat chlebovou mouku, a zda se dá něčím nahradit. Tak mě napadlo sepsat něco o druzích mouk.
Jste-li zanícenou kváskovou pekařkou (pekaře samozřejmě nevyjímaje ;-)) a nemáte-li dosud kefírovou houbičku, neváhejte ani minutu. Podívejte se, kde všude může ve vaší kuchyni najít uplatnění:
Tyhle nadýchané koláče jsou kupodivu stoprocentně z celozrnné mouky. Použila jsem pšeničnou plnohodnotnou Předměřickou, která obsahuje i klíčky.